Artikelen over activiteit

De Groenmarkt en de Hommelsemarkt zijn vanwege de coronacrisis afgelast, maar menigeen zal toch graag biologische moestuinplanten en –kruiden in de tuin of op het balkon willen hebben. Daarom is het mogelijk om toch bij de Groenen Vos plantjes te kopen.
De Groenmarkt op 9 mei gaat helaas niet door. De organisatoren en vrijwilligers van de plantjesmarkt betreuren dit. Deze jaarlijkse markt op het Graaf Ottoplein is inmiddels voor veel wijkbewoners een bekend en gewaardeerd fenomeen geworden op de zaterdag voor Moederdag.
Wil je creatief aan de gang met taal? Elke maandagmiddag is er tussen 14.00 en 16.00 uur in het Inloophuis de WoordenWerkplaats. Wees welkom!
Opbouwwerker Karin Veldkamp ging met een koffiekar de straat op. Ze belde bij mensen aan om ze uit te nodigen een kop koffie te drinken. Hieronder lees je haar verslag van de dag.
Het Inloophuis aan de Van Slichtenhorststraat is als onderdeel van de R.K. Parochie Sint Eusebius een diaconaal centrum voor alle mensen in en rond de wijken Sint Marten, Spoorhoek en Klarendal die elkaar willen ontmoeten. Mensen kunnen meedoen aan activiteiten, zelf actief worden als vrijwilliger bij een van de projecten, of ook zelf initiatieven nemen voor een activiteit.
Elke dinsdag en donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur is er een open inloop in het Inloophuis Sint Marten aan de Van Slichtenhorststraat 34. Ieder die wil is welkom voor een kop koffie, een praatje, een spelletje, de krant etc. Voor één van die ochtenden zoeken we een gastheer/vrouw.
Dit jaar was er gelegenheid voor wijkbewoners om op hun favoriete boomspiegel in de wijk te stemmen. Op de wijkwebsite werden ook stemmers opgeroepen om een foto van de - in hun ogen - mooiste boomspiegel naar de jury te mailen.
Bewoners verbeeldden met behulp van het Wijkatelier hun wijkverhaal en samen werd dat Het Grote Wijkboek. Het is gepresenteerd en gaat op tournee door de wijken Klarendal en Sint Marten!
Afgelopen maart werkten wijkbewoners aan het Grote Wijkboek. Op zondag 2 juni wordt Het Grote Wijkboek gepresenteerd in Villa Klarendal. Allen welkom!
Wees er snel bij en krijg een installatie kado. Inschrijven kan op de Groenmarkt op 11 mei a.s. op het Graaf Ottoplein.
Zaterdag 11 mei vindt op de zaterdag voor Moederdag traditioneel de Groenmarkt plaats op het Graaf Ottoplein. Tussen 10u en 14u is iedereen welkom om de bloemetjes buiten te zetten: een markt gevuld met tal van kramen, kleurrijke bloemen en vaste planten.
Vandaag Goede Vrijdag hebben meer dan 225 buurtbewoners uit Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek hun Paastas gekregen. Tientallen vrijwilligers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om alle goederen te verzamelen, te sorteren en te verdelen over de 275 tassen gevuld met etenswaar om een fijne paasmaaltijd te kunnen samenstellen.
Op dinsdag 16 april komt het Bewonersoverleg (BO) van de wijk voor de derde keer van het jaar bijeen, om te vergaderen over actuele zaken. Het BO is openbaar en de agenda staat vol!
Over drie weken is het weer zover: Koningsdag met traditioneel een rommel/kleedjesmarkt op de Leoninusstraat en het Staringplein.
Dinsdag 2 april is het weer zover: de gezamenlijke maaltijd in het Inloophuis, met inspiratie uit Mexico! Als je mee wilt eten, graag uiterlijk zaterdag 30 maart opgeven.
De Groene Vos zoekt een actieve vrijwilliger (m/v) voor de maandelijkse oudpapier inzameling in Sint Marten-
Sonsbeekkwartier. De inzameling vindt plaats op elke eerste maandag van de maand van 14.00 tot ca 16.30 uur.
Wijkatelier Sint Marten Klarendal is met een workshopreeks De Gevleugelde Vrienden bezig het Grote Klarendal – Sint Marten Wijkboek samen te stellen. De reeks is met deelnemers vanuit het Inloophuis en De Nieuwe Hommel nu op de helft.
Vanaf de Jacob Cremerstraat heeft bewoonster Birgit Kalms samen met andere mensen een leuk project opgezet om mensen meer te laten nadenken over hun afvalproductie. Dit gaat over alle aspecten van afval: van vermijden tot creatief hergebruik. Zij doen dat door middel van een challenge.
In de week van dinsdag 12 t/m zaterdag 16 maart viert de winkel van Terre des Hommes dat zij 6 jaar in Arnhem bestaat, waarvan 1 jaar aan de Hommelseweg. Tijdens deze feestweek zijn er acties in de winkel. U bent van harte welkom!
Het bewonersoverleg BO is na de bewonersavond van 26 februari met nieuwe input en nieuwe leden al snel met een aantal concrete acties aan de gang gegaan.