Artikelen over bewoners

De Bewonerscommissie Jan Nuldenhofje/ Nijhoffstraat heeft de plantenbakken bij het Jan Nuldenhofje opnieuw gevuld. Dit is financieel mogelijk gemaakt door het Bewonersoverleg en Portaal. Door de diversiteit aan groen waaronder een Bolcatalpa, Ceanothus, tijm en bamboe heeft de openbare ruimte een vernieuwde, frisse uitstraling gekregen. 
Afgelopen week hebben de boomspiegel-adoptanten die bij de groengroep bekend zijn een mailing toegestuurd gekregen. Daarbij gevoegd een bon om gratis plantjes te bestellen voor hun boomspiegel(s). Dit jaar op een geheel andere manier dan de afgelopen jaren, omdat het uitzoeken van de plantjes op de groenmarkt helaas niet mogelijk is.

Binnenkort worden de plantenbakken in het Jan Nuldenhofje aan de Nijhoffstraat van nieuwe planten voorzien. Deze openbare ruimte is eigendom van woningcorporatie Portaal.
Het wordt door bewoners uit de wijk tevens gebruikt als algemene doorgang.
Vanaf woensdag 29 april controleert Rijnstate Arnhem patiënten, begeleiders en bezoekers bij de hoofdingang of ze klachten hebben die te maken kunnen hebben met het coronavirus. Als het nodig is, krijgt de patiënt een mondneusmasker op voordat hij het ziekenhuis binnengaat. Begeleiders mogen alleen mee naar binnen als dat echt nodig is en geen klachten hebben. Hierdoor proberen we onze patiënten, bezoekers en medewerkers te beschermen en de kans op verspreiding van het coronavirus te verkleinen.
Mijn buurman Herman Blum werkt als wiskundedocent bij het Candea College in Duiven. Hij geeft les aan leerlingen van de bovenbouw havo en vwo, waaronder aan drie eindexamenklassen. Onder een stralend blauwe hemel met zicht op een uitbundig bloeiende magnolia praat ik met hem, op anderhalve meter afstand, in de tuin over de coronacrisis.
Hoe hou je tijdens deze coronatijd je kinderen in en om het huis de hele dag bezig terwijl je zelf ook thuiswerkt? In het Paleis op de Heuvel hebben ze de Cooper Games.
Door het coronavirus komen sommige mensen in de wijk letterlijk en figuurlijk alleen te zitten. Ze kunnen niet meer terugvallen op hun netwerk of op hulp van instanties. Iedereen moet binnen blijven of op afstand. Voor wie hulp nodig heeft bij praktische zaken of gewoon even een luisterend oor, is er de coronahulplijn. Die is dagelijks bereikbaar op telefoonnummer 06-44248687.
Gedwongen dicht, beperkte openingstijden, veiligheidsmaatregelen: door de coronacrisis is het voor vele ondernemers in de wijk een spannende tijd. De zzp-ers, de mensen in de zogeheten ‘contactberoepen’ als kappers en pedicures, de horeca, bij velen onder hen is het werk nagenoeg stil gevallen. Maar ook voor de winkeliers is de toekomst onzeker. Blijven de mensen komen en hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf een veilige omgeving is voor jou en je klanten? In dit artikel vertellen de mensen achter een aantal bekende wijkwinkels hoe ze deze tijd ervaren.
Af en toe druppelt er een hulpvraag binnen bij de coronahulplijn die dan door een van de vele vrijwilligers opgepakt kan worden. Een paar weken geleden kreeg Judith Huinink de vraag of ze dagelijks naar Malburgen kon rijden om eten op te halen. Dit is voor de mensen die nu geen warm eten krijgen. Dit komt omdat de initiatieven zoals soep-inloop van Vitale Verbindingen en de eetcafé's in De Nieuwe Hommel tijdelijk stil liggen i.v.m. sluiting van de gebouwen. Voor Judith reden om een project te starten.
In verband met de maatregelen rondom het coronavirus is het niet mogelijk bij elkaar te komen. Daarom vergadert het Bewonersoverleg aanstaande dinsdag digitaal. Aanmelden kan. Hoe lees je in onderstaand artikel. Hier vind je ook de agenda van het overleg.
Dat er in crisistijd talloze mooie initiatieven ontstaan, blijkt maar weer. Zo ging 22 maart het sociale koor De Stadscompagnie al zingwandelend door de straten van Sint Marten.
De bezoektijden voor ziekenhuis Rijnstate zijn aangepast. Dit ter bescherming van patiënten, bezoekers en medewerkers. Ook voor begeleiders verandert de situatie.
Wijkorganisaties in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Burgemeesterswijk hebben een centraal contactpunt in het leven geroepen waar je met een corona-hulpvraag terecht kan. Het telefoonnummer is: 06 4424 86 87
Multiple languages
ﻓﻲ ﻫﻮﻟﻨﺪا ﻓﻴﺮوس ﻛﻮروﻧﺎ اﻟﺠﺪﻳﺪ ﻣﺎذا ﻳﺠﺐ ان ﺗﻔﻌﻞ؟
E coronavirus nobo (COVID-19) na Hulanda Kiko bo meste hasi?
Nowy koronawirus (COVID-19) w Holandii Co należy zrobić?
El nuevo coronavirus (COVID-19) en los Países Bajos ¿Qué tienes que hacer?
Met de corona-pandemie en de maatregelen die genomen zijn om dit in te dammen, wordt enorm veel flexibiliteit verwacht van iedereen. Ineens thuis werken terwijl je dat niet gewend bent, hoe krijg je dat voor elkaar? Waar loop je tegenaan? En hoe organiseer je het thuiswerken terwijl ook je kinderen thuis zijn? Wat kun je doen met de jonge kinderen die gewend zijn aan de schoolstructuur? Hoe gaan we de komende tijd elkaar hiermee helpen en hoe kun je dat met elkaar organiseren? Laten we tips en ervaringen met elkaar delen!
Op de website van de gemeente Arnhem vindt u actuele informatie over het Corona-virus. U komt daar via www.arnhem.nl/coronavirus of via de homepage. U leest daar over onze aangepaste dienstverlening en wat dat voor u betekent. Er is informatie te vinden over uitkeringen en nieuws voor ondernemers. Ook staan er verwijzingen naar landelijke websites. U kunt ons ook volgen op Facebook. Daar plaatsen we regelmatig berichten over het Corona-virus.
De honderdvier woningen van Woningbouwvereniging voor Ambtenaren (WBvA) aan het Goeman Borgesiusplein, de Passavantlaan en de Richard Kolfschotenlaan zijn vorige week aangekocht door RVG Arnhem Noord. Deze karakteristieke woningen zijn honderd jaar geleden ontworpen door architect G. Versteeg. Achterstallig onderhoud en een slechte financiële situatie noopte de vereniging tot verkoop van de huizen.
I.v.m. de maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn alle activiteiten tot 6 april afgelast.
Ook dit jaar organiseren Inloophuis Sint Marten en Villa Klarendal samen met enkele actieve wijkbewoners in de wijken Klarendal, Sint Marten en Spoorhoek de Paastasactie.
In het Bewonersoverleg (BO) zijn het afgelopen jaar een aantal wisselingen geweest. Er is behoefte aan nieuwe leden, met name uit Sint Marten. Voorzitter van het BO, Caroline Pronk vertelt wat het BO voor de wijk kan doen.