Artikelen over buurtvereniging

Elke dinsdag en donderdagochtend van 10.00 – 12.00 uur is er een open inloop in het Inloophuis Sint Marten aan de Van Slichtenhorststraat 34. Ieder die wil is welkom voor een kop koffie, een praatje, een spelletje, de krant etc. Voor één van die ochtenden zoeken we een gastheer/vrouw.
In 2018 was Judy Cerfontaine van kledingatelier DierbaarGoed, trotse winnaar van de eerste Dirk Zeldenrust Duurzaamheidsprijs. Op 29 november 2019 reikt de Club van Dirk voor de tweede keer deze prijs uit.
Sinds april 2018 is er een nieuw bewonersnetwerk, namelijk Bewonersnetwerk Klarenbeek Arnhem (BNK). Het gebied omvat de Dalweg, Thomas á Kempislaan, Rosendaalseweg, Monnikenhuizen, Weg achter het Bos en Apeldoornseweg tot aan de Dalweg. De prachtige omgeving van park Klarenbeek valt hier ook onder.
Dat hebben we samen voor elkaar gekregen! Sinds 2001 woon ik, Sally, met mijn gezin, man Florens, dochter Sophie (12) en zoon Cesar (9), met veel plezier in de Sloetstraat. Toen wij ons huis kochten, was de straat nog volop in ontwikkeling. Er moest nog veel gedaan worden, veel huizen waren in slechte staat.
Tijdens de jaarlijkse 'pleinbarbeque' op het Staringplein heeft pakketbezorger Max de opbrengst gekregen van de crowdfunding die gehouden is. Bij elkaar is een bedrag van € 1475,00 opgehaald waarmee Max een reis naar zijn geboorteland Angola zal maken.
Op zondag 18 september vond de jaarlijkse straatspeeldag en buurtbarbecue voor bewoners van de Sint Antonielaan en zijstraten weer plaats. Het stukje tussen de Bouwmeesterstraat en de Naëll Tynnegieterstraat mocht van de gemeente worden afgezet wegens de autoloze zondag.
Op 26 september 2015 - burendag - is er weer een traditionele buurtpicknick georganiseerd op het Goeman Borgesiusplein. Er zijn spelen georganiseerd voor de kinderen (met luchtkussen) en de bezoekers namen zelf een hapje en drankje mee.
Vorig jaar organiseerde het team van Nijhoffstraat-Oost (hoek Hommelseweg tot het kruispunt bij café St. Marten) een straatfeest waarop oude en nieuwe bewoners elkaar konden leren kennen. Omdat het feest een enorm succes was, is er besloten om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken. Dit jaar vond het feest plaats op zaterdag 22 augustus.
Vanwege slechte weersverwachtingen zal het geplande buurtfeest op zaterdag 5 september niet doorgaan.
Het weer zat mee op Koningsdag, de Rommelmarkt in de Leoninusstraat was gezellig druk en op het Goeman Borgesiusplein werd een recordpoging gedaan spijkerbroek-hangen.
Maandag 27 april vieren we weer Koningsdag op het Goeman Borgesiusplein. De koningsdag zal weer een geweldig feest worden.
Nijhoff West heeft zich opgeheven. Het bestond tien jaar als buurtcomité en daarna een kleine veertien jaar als formele vereniging. De activiteit gaat door in de vorm van een feestcommissie die in ieder geval het Buurtfeest van 2015 nog zal organiseren.
Op zaterdag 27 september vierden we met de buurt de herinrichting van het Graaf Ottoplein.
De zon had er zin in en wij ook!
Afgelopen zaterdag 27 september heeft in het oostelijke gedeelte van de Sloetstraat de eerste burendag sinds jaren plaatsgevonden.
Afgelopen zaterdag 29 augustus vond het jaarlijkse Buurtfeest van buurtvereniging Nijhoffwest plaats. De organisatie was in handen van Gerard Ursem en Henk van de Zandschulp.
Alle buurtgenoten worden op 27 september uitgenodigd voor een feestje op het Graaf Ottoplein. Voor een drankje is gezorgd. Trakteer je buren op zelfgemaakte hartigheden. Kinderen kunnen schminken, zelf brood bakken, er zijn straatspelen en er wordt een kunstwerk gemaakt met stoepkrijt.
De afgelopen weken hebben slopers het voormalige schoolcomplex in de Nijhoffstraat afgebroken. Op 16 augustus werd de eerste buurtbarbecue gehouden, tussen de brokstukken. Nieuwe, toekomstige en bewoners die er ruim een halve eeuw wonen ontmoeten elkaar. De sfeer zat er goed in!
De bewoners uit de Nijhoffstraat (zijde Hommelseweg) hebben zich verenigd en houden een barbecue op 16 augustus. Ook is er een facebookpagina opgericht.
Honderden meters vlaggen zijn er opgehangen! Vanavond wordt er voetbal gekeken in de open lucht in het straatje Sint Marten.
Tussen de Schrassertstraat en het straatje Sint Marten ligt de boerderijtuin. De tuin wordt grotendeels door omwonenden onderhouden.