Artikelen over hommel

Team Leefomgeving van de gemeente Arnhem wil middels een enquête over het thema ‘ontmoeten’ onderzoeken welke rol buurthuis De Nieuwe Hommel in de wijk vervult. Tussen 11 tot en met 17 mei ontvangt u van de gemeente het verzoek mee te werken aan deze enquête.
I.v.m. de maatregelen om het Coronavirus in te dammen zijn alle activiteiten tot 6 april afgelast.
Arnhem maakt zich op voor een duurzame toekomst. Dat betekent o.a. meer elektrische auto's en dus meer laadpalen. De gemeente nodigt als eerste bewoners van Sint Marten/Sonsbeekkwartier uit om op 23 september naar een informatieavond te komen in De Nieuwe Hommel - zet vast in de agenda!
Op dinsdag 4 juni komt het Bewonersoverleg (BO) van de wijk voor de vierde keer van het jaar bijeen, om te vergaderen over actuele zaken. Het BO is openbaar en de agenda staat vol!
Per 1 mei is er een bestuurswisseling geweest bij Stichting De Nieuwe Hommel. De Nieuwe Hommel is het Buurthuis van Sint Marten en Sonsbeekkwartier waar je tijdens het buurten natuurlijk een kopje koffie drinken. Maar er gebeurt meer op deze actieve plek. Zo kun je een zaal huren, meedoen aan activiteiten of zelfs zelf een activiteit organiseren!
Op 25 mei aanstaande vindt al voor de tiende keer de Ruilmarkt plaats. Van 10 tot 14 uur kunnen bezoekers ruilen in de Nieuwe Hommel, de Wiltstraat 6 te Arnhem (inbrengen spullen tot 13 uur).
Op dinsdag 16 april komt het Bewonersoverleg (BO) van de wijk voor de derde keer van het jaar bijeen, om te vergaderen over actuele zaken. Het BO is openbaar en de agenda staat vol!
Wijkatelier Sint Marten Klarendal is met een workshopreeks De Gevleugelde Vrienden bezig het Grote Klarendal – Sint Marten Wijkboek samen te stellen. De reeks is met deelnemers vanuit het Inloophuis en De Nieuwe Hommel nu op de helft.
Duidelijker kunnen de antwoorden niet zijn voor stichting De Nieuwe Hommel, die de afgelopen 2 weken online en offline een actie hebben gevoerd. Blij zijn wij, met alle leuke reacties, die wij hebben ontvangen. De ansichtkaarten actie heeft 100% JA! gestemd en op Facebook was het 88% JA! gestemd.
Het bewonersoverleg BO is na de bewonersavond van 26 februari met nieuwe input en nieuwe leden al snel met een aantal concrete acties aan de gang gegaan.
Op dinsdag 26 februari waren bewoners uitgenodigd in De Nieuwe Hommel door het Bewonersoverleg (BO) en Team Leefomgeving (TLO) van de gemeente Arnhem - 'Samen leven in Sint Marten en Sonsbeek: hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan meepraten over zaken die in de wijk spelen en hoe organiseren we dat?' Hier is het verslag te lezen van deze avond.
Het hoofdkantoor van Rijnstad verhuist eind dit jaar naar De Nieuwe Hommel in Sint Marten. Doordat die plannen nog niet helemaal helder zijn, is er enigszins onrust onder de dagelijkse gebruikers van het pand. Alle betrokken partijen zijn op zoek naar oplossingen.
Op maandag 25 februari zijn omwonenden en betrokkenen van de Jacob Cremerstraat uitgenodigd voor een informatieavond in De Nieuwe Hommel, om de varianten te bespreken die de gemeente heeft bekeken om knelpunten op te lossen. De varianten zijn hier alvast gepubliceerd.
Vind jij een buurthuis in de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier belangrijk? Ja of Nee? Stichting De Nieuwe Hommel nodigt je uit om op woensdag 27 februari je mening te geven en mee te komen praten.
Samen leven in Sint Marten en Sonsbeek: hoe zorgen we ervoor dat iedereen kan meepraten over zaken die in de wijk spelen en hoe organiseren we dat? Wat is er nodig om je vertegenwoordigd te voelen en welke rol speelt de wijkcommunicatie hierin?
De huidige breedte van de Jacob Cremerstraat is zo smal dat bussen en vrachtauto's elkaar onderling niet kunnen passeren. De gemeente wil dit knelpunt graag oplossen en nodigt bewoners uit voor een informatieavond.
Gevleugelde Vrienden Workshopreeks in Inloophuis Sint Marten, De Nieuwe Hommel, De Wasplaats en Villa Klarendal in MFC Klarendal: in de wijken Sint Marten en Klarendal wemelt het van de engelen, in soorten en maten. Zichtbaar, onzichtbaar, met vleugels en zonder. (En de duveltjes in de wijk zijn gewoon omgekeerde engeltjes… ;-) Het Wijkatelier nodigt alle engelen uit om mee te doen aan de Gevleugelde Vrienden Workshop reeks.
Het verslag van het eerste BO van 2019 staat online gepubliceerd op de webstek van deze website. Het BO van 15 januari werd eenmalig voorgezeten door communicatieadviseur Martine Baar van de gemeente Arnhem en was rijk bezocht door zowel raadsleden als geïnteresseerde wijkbewoners.
Het seizoen is weer begonnen: elke derde zondag van de maand Luwe Zondag in de Nieuwe Hommel. Met heerlijke muziek, gezelligheid en ontmoeting. Van 15.00u tot 17.00u iedereen welkom!
Hou je van bakken of wil je dat graag leren? Hou je van gezellig samen bezig zijn en genieten van je resultaat? Geef je op en doe mee, zodat we elkaar kunnen ontmoeten, samen bakken, eten en praten.