Artikelen over jongeren

Bewoners verbeeldden met behulp van het Wijkatelier hun wijkverhaal en samen werd dat Het Grote Wijkboek. Het is gepresenteerd en gaat op tournee door de wijken Klarendal en Sint Marten!
Over drie weken is het weer zover: Koningsdag met traditioneel een rommel/kleedjesmarkt op de Leoninusstraat en het Staringplein.
Vind jij een buurthuis in de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier belangrijk? Ja of Nee? Stichting De Nieuwe Hommel nodigt je uit om op woensdag 27 februari je mening te geven en mee te komen praten.
De jongerencoaches van 2GetThere werken in opdracht van de gemeente Arnhem. Als coach begeleid je jongeren van 16 t/m 26 jaar richting een passende opleiding en/of werk.
In de Sloetstraat woont een bijzonder atletiektalent. Tunji Abisoye, 13 jaar oud. In 2012 werd hij eerste bij de nationale D-spelen (kinderen van 10-13 jaar) gehouden in het Olympisch stadion in Amsterdam.
De basisscholen zijn al een ruime week met schoolvakantie. Sommige kinderen van KunstRijk zijn weg. Naar Turkije, Marokko en een enkeling naar de camping of naar familie. Veel kinderen gaan dagjes uit en blijven in de wijk. Een wereld van verschil met de vakantieplannen van kinderen van een andere basisschool de Jan Ligthart.
Het Verweij-Jonker instituut te Utrecht publiceert een lijst van wijken waar je als kind of jongere beter niet kunt wonen. Sint Marten/Sonsbeekkwartier Zuid komt op de lijst van 4036 (!) slechte plekken in Nederland niet voor.
Het hardloop project is georganiseerd door stichting Rijnstad en wil de kinderen uit de Arnhemse wijken Klarendal en Sint Marten uitdagen om sportief bezig te zijn. De kinderen werken op een leuke manier aan hun conditie en gezondheid.
Zaterdag 30 april vieren we weer Koninginnedag op het Goeman Borgesiusplein.
Ook dit jaar zal het een geweldig feest worden met activiteiten voor jong en oud.
Het programma gaat volgende week van start met een excursie naar het Museum voor moderne kunst en een deejay-workshop in Willemeen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus geef je snel op!
Cultuurscout Olga Lozeman is sinds juni 2010 actief in Sint Marten. Wat doet een cultuurscout eigenlijk en wat vindt ze van de wijk?
Op 18 en 19 september organiseert Wijken voor Kunst voor de zesde keer een
weekend vol kunst en cultuur, lees hier het programma.
Gezocht: een filmer die dit evenement wilt verslaan.
Basisschool De Atlas is de winnaar van het project Klasse!kas, onderdeel van de campagne 'Wijzer met geld'. De gemeente wilt leerlingen beter leren omgaan met geld.
Graag wil ik me aan u voorstellen. Ik ben net afgestudeerd als Cultureel Maatschappelijk Werker en werk nu voor Rijnstad als ambulant jongerenwerker in jullie mooie wijk Sint Marten.
Vrijdag 30 april vieren we weer Koninginnedag op het Goeman Borgesiusplein.
Ook dit jaar zal het een geweldig feest worden.
Een wandeling door de wijk op een van de eerste mooie lentedagen.
Vanaf februari is Anja Van Hal werkzaam als participatie medewerker. Zij heeft deze functie overgenomen van Ingrid Sieljes.
Een Brede School is een netwerk van samenhangende voorzieningen voor kinderen, ouders en buurt.
De Arnhemse ChristenUnie wil een blowverbod op hangplekken en speelplaatsen. Goed plan?