Artikelen over ouderen

Wijkorganisaties in Klarendal, Sint Marten, Sonsbeekkwartier en Burgemeesterswijk hebben een centraal contactpunt in het leven geroepen waar je met een corona-hulpvraag terecht kan. Het telefoonnummer is: 06 4424 86 87
Op 25 mei aanstaande vindt al voor de tiende keer de Ruilmarkt plaats. Van 10 tot 14 uur kunnen bezoekers ruilen in de Nieuwe Hommel, de Wiltstraat 6 te Arnhem (inbrengen spullen tot 13 uur).
Over drie weken is het weer zover: Koningsdag met traditioneel een rommel/kleedjesmarkt op de Leoninusstraat en het Staringplein.
Vind jij een buurthuis in de wijk Sint Marten-Sonsbeekkwartier belangrijk? Ja of Nee? Stichting De Nieuwe Hommel nodigt je uit om op woensdag 27 februari je mening te geven en mee te komen praten.
Het Inloophuis Sint Marten heet officieel Diaconaal Inloop Centrum en is “de huiskamer van de kerk”, een plek waar mensen binnen kunnen lopen. Zomaar voor een kopje koffie, omdat ze anderen willen ontmoeten of met een gerichte vraag naar een bepaalde vorm van dienstverlening. We sommen weer eens op wat het Inloophuis voor en met bewoners van Sint Marten en aanpalende wijken doet.
Sinds januari kunt u bij de Wijkteams van de gemeente terecht voor zorg, welzijn, jeugdzorg, werk en inkomen. Iedere donderdag is er inloopspreekuur van 15.00 – 16.00 uur in de Nieuwe Hommel waarbij u terecht kunt bij één van de coaches.
Op een late herfstavond hoor ik dat er iemand herhaaldelijk op het raam van mijn buurman bonst. Ik loop naar beneden en kijk wat er aan de hand is. Er staat een jongeman, die mij een portemonnee laat zien die hij zojuist gevonden heeft.
Een aantal dames uit de wijk is op woensdagmiddag samen gezellig aan het handwerken. Heeft u zin om mee te doen?
Nog maar kort hier gevestigd, verdwijnen zij alweer. Naar het nieuwe Vrijwilligershuis in de Weerdjesstraat. Wat hebben zij in onze wijk kunnen
doen? In wat voor zaken hebben zij bemiddeld?
Soms kan het leven een wonderlijke wending nemen. Ooit was wijkbewoner Harry Smeets pater en als missionaris werkzaam in Senegal. Later huwde hij Française Solange. Nu bijna 90 jaar oud figureert het koppel in een modefoto, levensgroot te bewonderen op een billboard in de stad.
Op 18 en 19 september organiseert Wijken voor Kunst voor de zesde keer een
weekend vol kunst en cultuur, lees hier het programma.
Gezocht: een filmer die dit evenement wilt verslaan.
Vanaf februari is Anja Van Hal werkzaam als participatie medewerker. Zij heeft deze functie overgenomen van Ingrid Sieljes.
Zomaar een impressie van de wijk. Met foto's van jong en oud (en daartussen in).